Mogućnosti za razvoj saradnje energetskih kompanija Srbije i Ruske Federacije

Bez autora
Oct 06 2024

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa generalnim direktorom ruske energetske kompanije „Rosetiˮ Andrejom Rjuminom o ključnim rezultatima poslovne posete ruske delegacije Beogradu.

Vulin je ukazao na to da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji, poručivši da naša zemlja neće menjati svoju politiku i da su investicije i ljudi iz Rusije potpuno sigurni u Srbiji.

On je izrazio zahvalnost Rjuminu na poseti delegacije kompanije „Rosetiˮ Beogradu i dodao da se raduje nastavku saradnje.

Rjumin je istakao veliku pažnju koju Vulin posvećuje razvoju odnosa Ruske Federacije i Srbije, pri čemu mu je izrazio zahvalnost na učešću u organizaciji posete.

On je naveo da je tokom posete predstavnika te kompanije Srbiji bilo reči o oblastima od zajedničkog interesa i da je to bila prilika za razmenu iskustava u oblasti projektovanja, rada i upravljanja mrežnim kompleksom, kao i izazovima digitalne transformacije.

Prema njegovim rečima, važan zadatak za sve zemlje danas jeste da obezbede bezbednost infrastrukture, uključujući informacionu, pri čemu ovo pitanje može postati još jedna tema saradnje energetskih kompanija Rusije i Srbije.

Posebna tema razgovora bila je priprema za 20. sastanak Međuvladinog rusko-srpskog komiteta za trgovinu, ekonomsku, naučnu i tehničku saradnju, koji će biti održan u novembru ove godine u Sankt Peterburgu.

Pomenutom sastanku predsedavaće ministar ekonomskog razvoja Ruske Federacije Maksim Rešetnjikov i ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za oblast međunarodne ekonomske saradnje i društveni položaj crkve u zemlji i inostranstvu Nenad Popović.

Takođe, Vulin i Rjumin razmotrili su i moguće pravce i praktične zadatke saradnje kompanije „Rosetiˮ i srpskih energetskih kompanija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik